Deprecated: Functie Elementor\DB::is_built_with_elementor is sinds versie 3.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan Plugin::$instance->documents->get( $post_id )->is_built_with_elementor(). in /customers/6/6/e/slimvaardig.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

Hoogbegaafdheid

DSC_6052

Bij het begeleiden of coachen van iemand vind ik het eigenlijk het belangrijkste dat er een klik is met de coach. Ik vind het altijd prettig om iemand eerst te spreken. Mocht je dit ook vinden, neem dan vrijblijvend contact met me op om te kijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Mijn naam is Marian Plat, getrouwd en moeder van 3 kinderen, Luca (10) Mikai (8) en Sienna (5). Toen mijn oudste zoon 5 jaar was kwamen wij er achter dat hij hoogbegaafd is. Dit liet hij niet zien op school door goede prestaties, maar konden wij vooral merken aan zijn gedrag. Hij ging pas beter presteren toen hij erkend werd. Mijn andere 2 kinderen zijn ook hoogbegaafd maar ze zijn allemaal heel verschillend en lopen ook tegen andere dingen aan op school.

In de loop der jaren merkte ik dat het niet eenvoudig is om hoogbegaafde kinderen goed te begeleiden, ook omdat ze allemaal weer anders zijn. Ze hebben wel overeenkomstige kenmerken, maar ieder natuurlijk hun eigen karakter. Ik merkte dat ze wel begeleiding nodig hebben om zich bepaalde vaardigheden eigen te maken. Ik kwam erachter dat er wel welwillendheid is op scholen om deze kinderen te helpen, maar nog niet voldoende kennis aanwezig is over dit onderwerp.

Vandaar dat ik bij Novilo de tweejarige opleiding volg “Talentbegeleider voor hoogbegaafden”. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de kennis en acceptatie van hoogbegaafdheid en de ondersteuning van leerkrachten, ouders en kinderen.

Als je vragen hebt over een kind in je klas of over je eigen kind neem dan gerust contact met mij op. Je kunt me mailen of bellen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen kijken hoe ik je van dienst kan zijn.

 

Winkelwagen